UUTISET

Toiminta on laajentunut korusuunnitteluun ja -valmistukseen. Katso upea päivittyvä korumallisto!

Kolmaari - kastemalja

Kolmaari-malja on kotimaisen käsityön taidonnäyte. Mika Nieminen on suunnitellut tämän maljan kastetilaisuuksissa käytettäväksi, kotiin hankittavaksi. Maljassa ajaton, klassinen muotoilu ja käytännöllisyys yhdistyvät onnistuneella tavalla taidokkaaseen valmistustekniikkaan. Maljan erikoisuutena on kolmikulmainen pohja. Se symboloi kasteessa pyhää kolmiyhteyttä. Maljan symboliikka on kuitenkin hillittyä, joten sitä voi halutessaan käyttää myös muulloin.

Kolmaari-maljan prototyyppi himmennetyllä jalustalla

Kolmaari-maljan historia sai alkunsa keväällä 2013, jolloin Mika Nieminen laati kilpailuehdotustaan Kastemaljan muotoilu -taidekilpailuun. Suomen lasimuseon, Suomen lasimuseon ystävät ry:n, Helsingin seurakuntayhtymän, Kirkkohallituksen ja Kristillisen taidesäätiön järjestämässä kilpailussa tavoitteena oli suunnitella ensisijaisesti kotikäyttöön tarkoitettu kastemalja, jonka oli tarkoitus soveltua myös seurakuntien ja kirkkojen käyttöön sekä koteihin lainattavaksi.Niemisen mukaan Kolmaari on alusta alkaen suunniteltu tuotantoa silmälläpitäen eikä uniikkikappaleeksi.

Niemisen kilpailuehdotuksessa keskeiseksi tekijäksi muodostui tavoite aikaansaada tavanomaisesta muotoilusta poikkeava tuote kohtuullisin valmistuskustannuksin. - Tyypillisesti sileäpintaiset lasiesineet ovat pyörähdysakselinsa suhteen symmetrisiä ja niissä on harvemmin kulmikkaita muotoja, kertoo Nieminen. Niemisellä oli alusta alkaen visio maljan kolmikulmaisesta pohjasta, mutta yläosan muotoa jouduttiin muuttamaan valmistusteknisistä ja käyttöön liittyvistä syistä johtuen. Nieminen ei vielä suostu paljastamaan millainen maljasta olisi alun alkaen pitänyt tulla. - Säästetään se ajatus mahdollista myöhempää käyttöä varten, toteaa Nieminen. Kolmaari tuli valituksi Suomen lasimuseon näyttelyyn yhtenä viidestätoista näytteille asetetusta kilpailuehdotuksesta.


Kastemaljan muotoilu -kilpailun kilpailuehdotukset olivat nähtävillä Suomalainen kastemalja -näyttelyssä, joka avattiin Oulussa 15.10.2014 ja näyttely kiersi tämän jälkeen Oulun ev.lut. seurakuntataloissa ja kirkoissa. Näyttelyyn valitut kastemaljat olivat nähtävillä myös Kristillisen taidesäätiön kotisivuilla.


Kolmaari-maljat valmistaa tunnettu lasinpuhaltaja Tarmo Maaronen lasistudio Bianco Blu:sta Fiskarsista. Maarosella on vankka kokemus lasialalta ja hän tekee yhteistyötä monien tunnettujen lasinpuhaltajien ja muotoilijoiden kanssa. Kolmaari-maljaa valmistetaan tällä hetkellä pääasiassa tilausten perusteella. Bianco Blu:n kotisivuille pääset linkistä http://www.biancoblu.fi

Kolmaari-kastemalja

  • Muottiin puhallettua kirkasta lasia, käsityönä viimeistelty reuna
  • korkeus n.9 cm, halkaisija n.29 cm, alaosan tilavuus n. 0,5 L 
  • Jokainen malja on yksilöllinen ja 100% kotimaista käsityötä
  • Saatavilla joko kirkkaana tai himmennetyllä (hiekkapuhalletulla) alaosalla
  • Maljat ovat signeerattuja ja niihin on mahdollista saada kastettavan nimi- ja päiväyskaiverrus